UA / RU
Підтримати ZN.ua

Каськів у Панамі попросив політичного притулку – заступник генпрокурора

Скороченої процедури екстрадиції не буде.

Панамський суд обрав екс-голові Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України (Держінвестпроект) Владиславу Каськіву запобіжний захід у вигляді застави 600 тисяч доларів. У свою чергу, Каськів подав клопотання про політичний притулок, повідомив заступник генерального прокурора України Євген Єнін на своїй сторінці в Facebook.

"Цієї ночі (за київським часом) Панамський суд обрав Каськіву запобіжний захід у вигляді застави 600 тис дол. США і обмежив його пересування м. Панама (отже можливі нові селфи з поліцейськими не повинні вводити в оману українську аудиторію). Як тільки він заплатить гроші, його звільнять з-під варти", - написав він.

Єнін також уточнив, що Каськіва зобов'язали два рази в тиждень відзначатися в ділянці місцевої поліції і підкреслив, що екс голова Держінвестпроекту вже подав клопотання про політичний притулок.

"Готовність Каськіва до співпраці з українськими правоохоронцями виявилася "липою". Скороченої процедури екстрадиції не буде. Каськів подав клопотання про політичний притулок. Шанси на задоволення вкрай низькі, однак це додатковий час", - повідомив Єнін.

Читайте також: Каськів двічі невдало намагався втекти з Панами - ГПУ

Каськіва затримали в Панамі ніч з 7 на 8 вересня. Заступник генпрокурора Євген Єнін повідомив, що Каськів намагався втекти з Панами на Кубу, а також в Коста-Ріку. Однак у підсумку все ж був затриманий за результатами спецоперації із залученням місцевих спецслужб.

Генпрокуратура України сподівається, що Панама видасть скандального екс-чиновника часів Віктора Януковича протягом 30 днів. Але можливо, що влада Панами дасть йому можливість використовувати 60 днів для надання контраргументів суду. Після екстрадиції Каськіва судитимуть в Україні.