UA / RU
Підтримати ZN.ua

Карта бойових дій та огляд вразливих ділянок армії РФ від ISW: "Кремль продовжує безглуздий наступ"

Нездатність Росії спрямувати масштабне підкріплення до східної Харківської та Луганської областей робить більшу частину окупованої Росією північно-східної України дуже вразливою для продовження українських контрнаступів.

Російські окупаційні війська продовжують проводити безглузді наступальні операції навколо Донецька та Бахмута замість того, щоб зосередитися на захисті від українського контрнаступу, йдеться в звіті Інституту дослідження війни за підсумками минулої доби.

Читайте також: Деокуповано майже 400 населених пунктів: Зеленський підбив підсумки контрнаступу ЗСУ на Харківщині   

“Росіяни, очевидно, спрямовують деякі дуже обмежені резерви, які в них є в Україні, на ці зусилля, а не на вразливі російські оборонні лінії, спішно створені вздовж річки Оскіл у східній Харківській області. 

хаhrs.png (2.45 MB)

Росіяни не можуть сподіватися досягти успіхів навколо Бахмута чи Донецька у достатньо великому масштабі, щоб зірвати українські контрнаступи, і, схоже, продовжують майже автоматизовані зусилля здобути позиції в Донецькій області, які, здається, дедалі більше відриваються від загальних реалій театру воєнних дій”, – йдеться в повідомленні.  

Читайте також: ЗСУ вдарили по 25 опорних пунктах ворога та відбили наступ біля Бахмута і Соледара — Генштаб

В відомстві також зазначають, що нездатність Росії спрямувати масштабне підкріплення до східної Харківської та Луганської областей робить більшу частину окупованої Росією північно-східної України дуже вразливою для продовження українських контрнаступів. 

Donetsk Battle Map Draft September 17, 2022.png (2.56 MB)

Інші ключові висновки:

Нагадаємо, декілька днів тому окупанти масово обстріляли Авдіївку з артилерії.