UA / RU
Підтримати ZN.ua

Карантинні заходи в Україні будуть переглянуті — Ляшко

Підходи до карантинних заходів змінять, оскільки мобільність населення від 18 до 50 років дуже велика.

Заступник Міністра охорони здоров'я і головний санлікар України Віктор Ляшко повідомив про те, що штаб з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації має намір переглянути карантинні заходи.

"Статистика захворюваності коронавірусною хворобою в Україні прогнозована. Водночас насторожує захворюваність працездатного населення", - сказав він під час брифінгу у п'ятницю, 27 березня.

За словами Ляшка, підходи до карантинних заходів будуть переглянуті, оскільки мобільність населення від 18 до 50 років дуже велика.

Наголошується, що штаб вже віддав доручення створити при центральних районних лікарнях мобільні бригади.

"При центральних районних лікарнях створять мобільні бригади, які будуть складатися з водія та медпрацівників, щоб на виклики сімейного лікаря, екстреної медичної допомоги ця бригада приїжджала додому для забору зразків на дослідження", - зазначив санітарний лікар, підкресливши, що система роботи продуктових ринків також може змінитися.

"Якщо вони будуть дотримуватися санітарних норм і протиепідемічних заходів, то частина зможе працювати...Сьогодні буде рішення про те, які саме ринки не повинні функціонувати під час карантину", - сказав Ляшко.

Станом на ранок, 27 березня,в Україні зафіксовано ще 22 нових випадки зараження коронавірусом. Таким чином, загальна кількість хворих становить 218.

Нагадаємо,

16 березня уряд посилив карантинні заходи в країні, обмеживши роботу метро, міжміські пасажирські перевезення та масові заходи.

Кабінет міністрів ухвалив рішення продовжити карантин в Україні до 24 квітня. Крім того, уряд своїм рішенням ввів по всій країні режим надзвичайної ситуації.

Докладніше про боротьбу з коронавірусом у світі читайте в матеріалі ZN.UA "Світ у боротьбі з коронавірусом: як Україну та інші країни поступово затягує в глобальний карантин".