UA / RU
Підтримати ZN.ua

Карантин "вихідного дня" не вводитимуть у Краматорську - міський голова

Вводити нові обмеження під час вихідних днів відмовилися також Черкаси, Львів, Рівне, Одеса і Слов'янськ.

Міський голова Краматорська Андрій Панков заявив, що місцева комісія з ліквідації надзвичайної ситуації не прийматиме рішення про введення карантину «вихідного дня». Про це він написав у Facebook в п'ятницю, 13 листопада.

Як вважає місцева комісія, обмеження, що вводяться постановою Кабміну, не враховують істотних відмінностей між містами і повинні бути переглянуті.

"Такі рішення повинні прийматися виключно на місцях", - написав Панков.

За словами Панкова, в закладах громадського харчування в місті не спостерігається скупчення людей навіть у вечірні години пік. Він упевнений, що власники і адміністратори таких закладів в Краматорську відповідально підійшли до організації внутрішнього простору з дотриманням всіх заходів безпеки.

"Відповідний лист з проханням врахувати нашу думку сьогодні відправив до Кабінету міністрів України", - додав він.

В оприлюдненому листі йдеться про те, що велика частина жителів Краматорська працює у сфері торгівлі, побутового обслуговування населення, громадського харчування та сільського господарства.

"Введення обмежень, передбачених постановою Кабінету Міністрів України № 1100 від 11 листопада 2020 року в вихідні дні поставить за межу бідності майже 50 тисяч громадян і викличе соціальні заворушення. У регіоні, який межує з окупованими територіями, це неприпустимо", - вказується в тексті.

Читайте також: Через карантин вихідного дня бізнес в сферах культури, креативних індустрій, туризму недоотримає 50% доходів

Нагадаємо, в Черкасах вирішили відмовитися від введення "карантину вихідного дня" . Міський голова Черкас Анатолій Бондаренко заявив про те, що не бачить необхідності вводити локдаун на вихідні.

Нагадаємо, з 14 по 30 листопада в Україні діятиме "карантин вихідного дня". Згідно з постановою Кабміну, в період з 00 годин 00 хвилин суботи до 00 годин 00 хвилин понеділка на території України з 14 листопада по 30 листопада 2020 року  забороняється робота підприємств громадського харчування (крім послуги на винос), робота торгово-розважальних центрів, розважальних закладів, діяльність суб'єктів господарювання, що здійснюють діяльність в сфері торговельного та побутового обслуговування населення (є винятки), діяльність установ культури і проведення культурних масових заходів, крім кіно - і відеозйомок, за умови обмеження доступу до місця зйомки. Також повинні бути закритими спортивні зали, фітнес-центри, басейни.

Магазинам та іншим компаніям рекомендовано   визначити 2 години (з 10:00 до 12:00 або в інший час дня) для пріоритетного обслуговування громадян похилого віку та людей з інвалідністю.

Окрім Черкас, вводити нові обмеження під час вихідних днів відмовилися Львів, Рівне, Одеса та Слов’янськ.