UA / RU
Підтримати ZN.ua

Карантин в Україні може тривати мінімум 2 місяці – Аваков

Тиждень тому уряд ще на місяць продовжив карантин в Україні.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив про те, що карантин в Україні може тривати мінімум два місяці. Як повідомлялося, український уряд на засіданні 25 березня прийняв рішення продовжити карантин до 24 квітня

"Ми виходимо з того, що зараз у нас продовжено до 24 числа, і там "будемо подивитися". Я думаю, що як мінімум два місяці все-таки нам доведеться перебувати, як і у всій Європі, в карантинному стані", - сказав Аваков у відео-коментарі, що постачається на різних телеграм - і YouTube-каналах з вечора понеділка, 30 березня.

30 березня Верховна Рада України провела позачергове засідання. На засіданні Рада підвищила ліміти річного доходу платників єдиного податку - з 300 тис. грн до 1 млн грн для першої групи, з 1,5 млн грн до 5 млн грн для другої і з 5 млн грн до 7 млн грн – для третьої. Також ВР звільнила від сплати податку на землю та податку на нерухомість за березень 2020 року і дала відстрочення їх сплати за квітень до 30 червня без штрафу і пені.

Раніше у Київській міські державній адміністрації прийняли рішення про обмеження руху транспорту для в'їзду та виїзду зі столиці.Це насамперед стосується автобусів міжміського та міжобласного сполучення. По Києву можна пересуватися лише приватними автомобілями.