UA / RU
Підтримати ZN.ua

Карантин у столиці: в "Борисполі" закрито основний термінал

Повідомлення про карантин на території летовища були відправлені усім орендарям та контрагентам.

У міжнародному аеропорті "Бориспіль" сьогодні закрили основний термінал D у рамках заходів із запобігання поширенню коронавірусу. Про це пише "Укрінформ" з посиланням на пресслужбу.

"З метою оптимізації господарської діяльності та зменшення витрат на обслуговування інфраструктури чартерні, санітарні, евакуаційні та інші технічні рейси міжнародного сполучення будуть переведені з терміналу D до терміналу F о 00:01 за київським часом 18 березня", - йдеться у повідомленні.

Відомо, що повідомлення про тимчасове припинення роботи терміналу були направлені усім орендарям та контрагентам, розташованим на його території. Також було прийнято рішення про забезпечення життєдіяльності аеропорту мінімально необхідною кількістю працівників.

"Чергові та аварійні структурні підрозділи аеропорту будуть задіяні у кількості, необхідній для підтримання належного рівня безпеки міжнародного аеропорту у випадку надзвичайних ситуацій", - повідомили у пресслужбі.

Відомо, що в терміналі будуть проводити заходи щодо безаварійної зупинки об'єктів та окремих систем підприємства із одночасним підвищенням пожежної та техногенної безпеки на об'єктах Міжнародного аеропорту "Бориспіль". Основна мета таких заходів – зменшення витрат аеропорту.

"На жаль, результатом обмеженої господарської діяльності аеропорту через припинення регулярного пасажирського авіасполучення стане суттєве зниження доходів підприємства. На час дії обмежувальних заходів частина аеропорту "засинає". Але ми щиро сподіваємось, що світ найближчим часом зможе здолати пандемію Covid-19, і небо над Україною та над "Борисполем" знову заповнять літаки", - додають у Борисполі.

Кабінет міністрів України 16 березня затвердив розпорядження про введення карантинних заходів по всій території України з 18 березня по 3 квітня.

Так, з 18 березня по 3 квітня заборонені регулярні і нерегулярні внутрішньообласні, міжміські, міжобласні та приміські пасажирські перевезення. Також не можна перевозити одночасно понад 10 пасажирів в трамваях, тролейбусах та автотранспорті. Те саме стосується автобусів, які виконують регулярні пасажирські перевезення на міських маршрутах. Того ж дня Кабмін вирішив припинити перевезення пасажирів метрополітеном у Києві, Харкові та Дніпрі.

З 18 березня в Україні заборонено перевезення пасажирів залізничним транспортом у всіх видах внутрішніх сполучень (приміському, міському, регіональному і далекому). Заборона діятиме до прийняття окремого рішення.

Крім того, з 17 березня в Україні заборонено проведення всіх масових (культурних, розважальних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних і інших заходів, в яких бере участь більше 10 осіб.

З 17 березня заклади громадського харчування (ресторани, кафе), торгово-розважальні центри, інші установи розважальної діяльності, фітнес-центри, заклади культури повинні тимчасово припинити свою роботу.