UA / RU
Підтримати ZN.ua

Карантин у школах Києва триватиме до 27 січня

Київська влада повідомила про терміни карантину в столичних школах.

Почалася з понеділка, 16 січня, карантин у київських школах триватиме до 27 січня.

Карантин у школах триватиме до середи. Таке рішення було прийнято сьогодні на засіданні Постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при КМДА.

Київська влада ввела з 16 січня карантин у столичних школах. Такі ж заходи вирішили прийняти і в інших областях країни. Так, на Херсонщині, в Одесі та Чернівцях влада ввели карантин у школах з 18 січня.

Таким чином, карантинні заходи були введені у 16 областях України.

Раніше МОЗ підтвердило 51 смерть від грипу. З початку зими на грип та ГРВІ перехворіло близько 6% населення України, або 2,4 млн осіб. Смерті пов'язані з пізнім зверненням до лікарів.

15 січня міністр охорони здоров'я України Олександр Квіташвілі заявив, що Україні немає епідемії грипу, а ситуація щодо поширення захворювання контрольована.

Нагадаємо, що паніка у зв'язку зі свинячим грипом почалася в Україні взимку 2009-2010 років. Як писало тоді ZN.UA, "грип А/Н1N1, який ВООЗ представляла нам як небачених розмірів цунамі, не тягне навіть на слабкий шторм - це всього лише невеличкі хвилі ГРВІ, які традиційно котяться по всьому світу в холодну пору року. Коли перший шок від повідомлень про жертви свинячого грипу минув, стало ясно, що всіх нас просто "розвели".