UA / RU
Підтримати ZN.ua

Карантин: в яких школах України його ввели

Його можуть ввести через захворюваність на ГРВІ.

В Україні у деяких регіонах оголосили карантин у школах. Такі заходи спричинені зростанням захворюваності на грип та ГРВІ. Видання «Освіта 24» розповіло, у яких областях ввели карантин у школах.

Карантин у школі: де його ввели

Карантин запровадили у:

Чи буде карантин у школах Києва

Заступник голови КМДА Валентин Мондриївський зазначив, що за останній тиждень виявили 3 216 випадків захворювання на ГРВІ серед школярів, пише "24 канал". Це трохи менше як 2% від тієї кількості учнів, які навчаються офлайн. За його словами, такі цифри точно не є критичними і не вимагають зміни формату навчання.

Він також нагадав про необхідність дотримання рекомендацій, що допоможуть захиститися від поширення інфекційних захворювань. Мондриївський нагадав про важливість дотримуватися елементарних рекомендацій, що допоможуть вберегтися від поширення інфекційних захворювань. Він зауважив, що батьки мають пояснювати дітям про важливість дотримання правил гігієни на безпеки.

"Якщо є ознаки захворювання у дитини – не ведіть її в школу чи дитячий садок. Піклуйтеся про себе та не наражайте на небезпеку інших людей", – резюмував він.

За словами Мондриївського, у Києві стежать за ситуацією з ГРВІ. Він додав, що у разі проходження епідемічного порогу, ухвалюватимуть рішення щодо карантинних заходів залежно від ситуації – в окремих школах, районах чи в місті загалом.

Раніше головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін розповів, чи можуть цієї зими знову ввести в Україні карантинні обмеження.