UA / RU
Підтримати ZN.ua

Капітан аварійного танкера в Одесі відмовляється подавати сигнал SOS

На борту танкера перебувають три члени екіпажу.

Капітан танкера "Делфі", який терпить лихо біля берегів Одеси, відмовляється подавати сигнал SOS і евакуювати екіпаж без дозволу судновласника, повідомляє Думська.

За словами в.о. начальника адміністрації Одеського порту Дениса Карпова, екіпаж судна складається з трьох чоловік. Всі вони є громадянами України.

Моряки сподівалися на допомогу судновласника, але він на зв'язок не виходить. Капітан танкера відмовляється вживати яких-небудь заходів без його дозволу.

"Ми за рішенням капітана порту "Одеса" направили буксир, пропонували їм "взяти кінець", а вони відмовилися, як і покинути борт судна. Також відмовилися подати сигнал SOS, який дає нам можливість розпочати аварійно-рятувальні операції", - повідомляє Карпов.

Наголошується, що запасів палива для підтримки роботи дизель-генератора танкера вистачило до 18 листопада. Води і їжі морякам повинно вистачити до 1 грудня.

Нагадаємо, що танкер "Делфі" знаходиться на якорі в цьому районі з травня 2019 року. Його судновласник з Великої Британії, а порт приписки - Румунія.

Читайте також: Формула-1: пілот "Феррарі" Леклер став переможцем Гран-прі Бельгії

Раніше було відомо, що на рейді Одеського порту терпить лихо невеликий танкер "Делфі" під прапором Молдови. Сильний шторм (швидкість вітру 20-25 м/с, висота хвилі 2,3 метра) заважає рятувальній операції, яку почали ще засвітла.

Довжина "Делфі" 60 метрів, ширина - 10 метрів, водотоннажність близько 1600 тонн. Спочатку судно було в акваторії порту "Південний". Його зірвало з якоря і віднесло у бік Одеси (декілька десятків кілометрів).