UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кандидатури журналістів Сущенка та Семени висунули на премію ЮНЕСКО

Кожна країна може представити до трьох кандидатів на отримання премії за свободу слова.

Міністерство інформаційної політики та Міністерство закордонних справ запропонували кандидатури українських журналістів, політв'язнів Романа Сущенка і Миколи Семени на премію ЮНЕСКО за внесок у справу свободи преси. Про це повідомила сьогодні перший заступник міністра інформаційної політики Еміне Джапарова, передає "Укрінформ".

"Разом з Міністерством закордонних справ ми подали кандидатури Миколи Семени і Романа Сущенка на премію ЮНЕСКО за свободу слова. Це премія Гільєрмо Кано (загиблий колумбійський журналіст, - ред.)", - сказала заступник міністра.

Кожна країна може представити до трьох кандидатів, для України важливо, щоб цією нагородою були відзначені Сущенко і Семена, зазначила Джапарова. Вона також додала, що це висунення є підтримкою журналістів, які сьогодні перебувають у неволі.

Нагадаємо, що 22 вересня 2017 року так званий "Залізничний районний суд" окупованого Сімферополя оголосив вирок кримському журналістові Миколі Семені. Йому призначили покарання у вигляді 2,5 років умовно з випробувальним терміном у три роки і забороною займатися публічною діяльністю. Восени 2018 року йому не дозволили покинути Крим для лікування на материковій частині України.

4 червня 2018 року Московський міський суд, ґрунтуючись на сфабрикованих звинуваченнях у шпигунстві, засудив Романа Сущенка до 12 років колонії суворого режиму. 7 листопада Сущенка етапували до Виправної колонії №11 у Кіровській області.