UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кандидат-«двійник» в Херсонській області: поліція відкрила кримінальну провадження

Він мав однакові ініціали із вже зареєстрованим кандидатом.

В одномандатному окрузі №184 Херсонської області  поліція відкрила кримінальне провадження за фактом реєстрації  кандидата-«двійника», інформує  поліція Херсонської області в Facebook.

За інформацією правоохоронців,27 вересня до Центральної виборчої комісії звернувся мешканець Кіровоградської області з проханням зареєструвати його кандидатом у народні депутати України на проміжних виборах до парламенту по 184-му окрузі. Ця особа мала однакове ім’я та прізвище з одним із вже зареєстрованих кандидатів.

В поліції вважають, що  претендента у депутати можуть використовувати  зацікавлені особи в якості кандидата-«двійника», щоб вплинути на остаточні результати голосування.

За фактом перешкоджання здійсненню виборчого права правоохоронці відкрили кримінальне провадження.

Досудове розслідування триває.

В Україні використання  "брудних" електоральних технологій: «кандидата-двійника» чи «кандидата-клона» є поширеною практикою під час виборчих кампаній.

Читайте також: Вибори в Харкові: одному з кандидатів відмовили у реєстрації

Нагадаємо, 1 вересня почався виборчий процес в округах №184 (Херсонська область) та №197 (Черкаська область). Проміжні вибори до парламенту проводяться зв'язку з ухваленням постанови Верховної Ради про дострокове припинення повноважень народних депутатів Ігоря Колихаєва та Олександра Скічка.

На місцевих виборах восени минулого року Ігоря Колихаєва обрали мером Херсона. Олександра Скічка президент Володимир Зеленський 29 січня призначив головою Черкаської обласної державної адміністрації.