UA / RU
Підтримати ZN.ua

Канал Медведчука показав звернення патріарха РПЦ Кирила про «братні народи»

Глава РПЦ прочитав цілу лекцію на 10 хвилин

На "112 каналі", який входить в пул телеканалів лідера ОПЗЖ Віктора Медведчука, до Дня хрещення Русі показували привітання патріарха так званої Російської православної церкви Кирила.

Про це у своєму відеоблозі розповів активіст Сергій Стерненко.

Так, зазначається, що ефірний час Кирилу виділили в рамках програми Святковий прайм до Дня хрещення Київської Русі 28 липня.

Кирило, між іншим, говорив про важливість цієї події в історії народу і говорив про «братні народи».

«Для того, щоб у народів не було конфліктів один з одним, потрібно вміти не просто поважати народ, але і мати можливість і здатність щось від себе давати іншим», - сказав Кирило.

Нагадаємо, що в грудні 2019 року Верховною Радою була створена ТСК для розслідування відомостей щодо дотримання вимог законодавства під час зміни власників інформаційних телеканалів і забезпечення протидії інформаційному впливу Російської Федерації. Причиною створення Комісії стало ймовірне придбання народним депутатом Віктором Медведчуком через підставних осіб ряду інформаційних ресурсів, серед яких телеканали "112 Україна", "NewsOne" і "ZIK". Іншими причинами є неодноразове відвідування народними депутатами від партії "ОПЗЖ" РФ і їх зустрічі з Путіним. У вересні 2019 р. Зеленський заявив, що він знає про джерела фінансування партії "ОПЗЖ" і телеканалів, які з нею пов'язані.

Але пізніше українські парламентарії відхилили звіт Тимчасової слідчої комісії.