UA / RU
Підтримати ZN.ua

Канада відкриває нову міграційну програму для українців

Щоправда заявку можна подати лише на території країни.

Канада оголосила про старт нової тимчасової програми для українців для отримання посвідки на постійне проживання у країні. Як йдеться у повідомленні на сайті уряду Канади, дія програми розповсюджуватиметься на тих громадян України, які є близькими родичів канадців чи постійних резидентів країни.

Під дію програми підпадають діти, батьки, бабусі й дідусі, подружжя, а також брати та сестри громадян чи резидентів Канади.

Прийом заявок для участі буде відкритий з 23 жовтня. Учасниками програми можуть стати і члени сім'ї українців в Канаді, які проживають за межами країни, але на момент подачі на посвідку необхідно бути на території Канади.

Також вона доступна для законних чи цивільних партнерів тих українців, які мають членів родини в Канаді, але самі не можуть виїхати з України або ж вважаються безвісти зниклими чи померлими.

Як зазначили в уряді Канади, ініціатива покликана допомогти сім'ям, які постраждали від повномасштабного російського вторгнення в Україну, возз'єднатися в Канаді.

Після подання заявки на програму учасники, які підпадають під її критерії, можуть бути запрошені пройти медичний огляд, а також матимуть надати документи про несудимість та біометричні данні.

Читайте також: Німеччина хоче якнайшвидше надати українським біженцям роботу

У березні 2022 року Канада започаткувала тимчасову міграційну програму, яка дозволяла українським біженцям безкоштовно отримати трирічний дозвіл на роботу, проживання та освіту в Канаді. У середині липня цього року термін подачі заявок за цієї програмою закінчився. Заявки для участі в програмі подали понад мільйон українців, але дозвіл на тимчасову міграцію отримали лише близько 170 тисяч.