UA / RU
Підтримати ZN.ua

Канада надасть $34 млн військової допомоги Україні

Канада непохитна у своєму прагненні допомогти Україні захиститися від вторгнення РФ, заявили в Міноборони країни.

Міністр оборони Канади Аніта Ананд повідомила про надання Україні військової допомоги у розмірі $34 млн. Про це йдеться у заяві на сайті Міноборони Канади.

Зазначається, що новий пакет військової допомоги відповідає нагальним пріоритетам, визначеним Україною.

Зокрема, Канада надасть:

Ця допомога надається з наявних фондів і доповнює додаткову військову допомогу Україні у розмірі 500 мільйонів доларів, про яку прем'єр-міністр Канади оголосив у понеділок, 14 листопада.

«Канада непохитна у своєму прагненні допомогти Україні захиститися від незаконного та невиправданого вторгнення Путіна. Сьогоднішня заява ще більше допоможе Україні задовольнити її нагальні потреби, оскільки вона продовжує досягати прогресу у звільненні своєї території. Військовий внесок Канади, включаючи навчання, обладнання та транспорт, є невід'ємною частиною контрнаступу України, і ми продовжуватимемо підтримувати Україну як у короткостроковій, так і в довгостроковій перспективі», - заявила Ананд.

Читайте також: Канада запровадила санкції проти іранських виробників безпілотників

Раніше повідомлялося, що Канада надасть Україні додаткову військову допомогу на понад 500 млн доларів та розширить санкції проти Росії за порушення прав людини, заявив прем’єр-міністр Джастін Трюдо.

Виступаючи на саміті G20, Трюдо наголосив на готовності продовжувати стояти разом із союзниками на захисті спільних цінностей миру, демократії та прав людини. Канада продовжить підтримувати Україну та працюватиме над притягненням РФ до відповідальності за неспровоковану агресію.