UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кабмін змінив порядок надання соцдопомоги дітям

Уряд затвердив нові правила виплати грошей при народженні дитини. Виплата коштів одноразової частини допомоги буде проводитися не пізніше наступного операційного дня.

Кабінет міністрів удосконалив порядок надання державної допомоги дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів, не мають можливості утримувати дитину або місце проживання їх невідоме, повідомляє прес-служба Міністерства соціальної політики.

Нові правила затверджені постановою Кабміну згідно з законом "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту права дитини на належне утримання", що визначає розмір допомоги, у разі встановлення судом аліментів у твердій грошовій сумі.

Ця постанова також передбачає, що під час подачі заяви для призначення допомоги при народженні дитини в електронній формі з використанням цифрового підпису органи соцзахисту призначать допомогу не пізніше наступного робочого дня після отримання заяви.

Крім того, виплата коштів одноразової частини допомоги при народженні дитини буде проводитися не пізніше наступного операційного дня.

Раніше Кабінет міністрів прийняв постанову про двократне збільшення компенсаційних виплат на харчування дітям, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. Щомісячна виплата складе 360-380 гривень.