UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кабмін змінив механізм закриття шкіл в "червоних" зонах

Таке рішення уряд ухвалив на сьогоднішньому засіданні.

Кабінет міністрів України 16 вересня дозволив роботу шкіл і дитячих садіокв в "червоних" зонах епідемічної небезпеки. Рішення про їх закриття тепер буде приймати не тільки Нацкомісія з ТЕБ і НС, передає "Інтерфакс-Україна".

"Забороняється відвідування закладів дошкільної, середньої, позашкільної та спеціалізованого мистецького освіти на адміністративно-територіальних одиницях регіону, на яких встановлено "зелений", "жовтий" і "помаранчевий" рівень епіднебезпеки, в разі, коли на самоізоляцію через контакт з пацієнтом з підтвердженим випадком COVID-19 відправлено понад 50% класів. Повна заборона роботи закладів освіти на території з "червоним" рівнем епіднебезпеки приймається тільки спільним рішенням комісій з ТЕБ і НС", - пояснив Степанов під час засідання.

Читайте також: Через потрапляння у "червону" зону Чернівці подали позов проти уряду

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров'я оновило список "червоних" і "зелених" зон карантину. При цьому порушення карантинних обмежень продовжують простежуватися в Україні.

Зокрема 14 вересня поліція відкрила справу за фактом порушення карантину під час святкування Дня міста в Одесі. Також під час щоденної селекторної наради з президентом глава Нацполіціі Ігор Клименко повідомив, скільки адмінпротоколів про порушення карантину склали за минулий тиждень.

Максим Степанов був обурений масовістю святкування. Він заявив про те, що не розуміє, яким чином під час пандемії і постійно зростаючої статистики хворих, можна було зважитися на проведення масового заходу.