UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кабмін змінив для іноземців правила в'їзду в Україну на період карантину

При цьому уряд не продовжив заборону на в'їзд іноземців.

Кабінет міністрів змінив правила в’їзду іноземців до України у період карантину, повідомили у Державній прикордонній службі. Таке рішення уряд ухвалив напередодні, під час позачергового засідання.

“Зокрема, Уряд визначив, що з-поміж іншого, на період дії карантину забороняється перетин державного кордону іноземцями та особами без громадянства без наявного поліса (свідоцтва, сертифіката) страхування, що виданий страховою компанією, яка зареєстрована в Україні, або іноземною страховою компанією, яка має представництво на території України чи договірні відносини із страховою компанією – партнером на території України (асистанс), та покриває витрати, пов’язані з лікуванням COVID-19, обсервацією, та діє на строк перебування в Україні”, - заявили в ДПСУ.

Однак, під таку вимогу не підпадають іноземці та особи без громадянства, які постійно живуть в Україні. Крім того правило не поширюється на біженців та осіб, яким необхідний додатковий захист, працівників диппредставництв та консульських установ іноземних країн, представництв офіційних міжнародних місій, організацій, акредитованих в Україні, та членів їх родин. Також під вимогу не підпадають військовослужбовці (підрозділів) збройних сил держав – членів НАТО та держав – учасниць програми НАТО “Партнерство заради миру”, які беруть участь у заходах з підготовки підрозділів ЗСУ.

Також іноземці та особи без громадянства без поліса страхування не зможуть потрапити на тимчасово окуповані території Донбасу та Криму. Виїхати з півострова та ОРДЛО на підконтрольну Україні територію такі особи без полісу також не зможуть.

Згідно з рішенням, на самоізоляцію мають йти особи, які перетинають український кордон та прибули з держави або є громадянами (підданими) держав із значним поширенням коронавірусу.

Ця норма не поширюється на такі категорії осіб:

Читайте також: Іноземці зможуть потрапити в Україну після 28 вересня - ЗМІ

Нагадаємо, Кабінет міністрів з 00:00 години 29 серпня до 28 вересня обмежив в'їзд іноземців в Україну. При цьому обмеження не поширювалося на осыб, у яких є дозвіл на проживання, членів міжнародних і гуманітарних місій, тих, хто в'їжджає в Україну транзитом, водіїв вантажних транспортних засобів, інструкторів держав-членів НАТО, культурних діячів, у яких є запрошення від установи культури. Однак під час позачергового засідання 28 вересня уряд не продовжив відповідну заборону.