UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кабмін збільшив допомогу непрацездатним переселенцям на житло

Сума щомісячної допомоги для пенсіонерів і дітей була збільшена з 884 гривень до 1 тисячі гривень.

Кабінет міністрів збільшив суму щомісячної допомоги внутрішньо переміщеним особам з числа пенсіонерів та дітей для покриття витрат на проживання до 1 тисячі гривень.

Відповідне рішення було прийнято на засіданні уряду в середу, 17 січня.

Згідно з проектом рішення, сума щомісячної допомоги для пенсіонерів і дітей була збільшена з 884 гривень до 1 тисячі гривень.

Також уряд змінив максимальну суму допомоги на сім'ю, яка раніше становила 2,4 тисячі гривень (і 3,4 тисячі гривень для сімей з людьми з інвалідністю). Тепер встановлено, що загальна сума допомоги на сім'ю не може перевищувати 3 тисяч гривень, для сімей з людьми з інвалідністю 3,4 тисяч гривень, а для багатодітних сімей - 5 тисяч гривень.

Міністр соціальної політики Андрій Рева під час засідання уряду анонсував проект до положення про порядок призначення субсидій переселенцям.

"Нами готується ще проект до положення про порядок призначення субсидій, яким ми спростимо доступ внутрішньо переміщених осіб до отримання субсидій, коли будемо їх призначати на підставі декларування ними повного складу сім'ї, яка потребує субсидії, тобто без реєстрації та без наявності договору оренди приміщення", - сказав міністр.

Раніше Рева розповів про те, що Кабінет міністрів може дозволити надання субсидій вимушеним переселенцям за місцем їх перебування, незалежно від наявності договору оренди житла. Таким чином, житлові субсидії можуть почати надавати за статусом внутрішнього переселенця.