UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кабмін затвердив правила конкурсного відбору держслужбовців

Положення про Коміію з питань вищого корпусу держслужби набере чинності одночасно з новим законом про державну службу.

У понеділок, 4 квітня, Кабінет міністрів України затвердив положення про Комісії з питань вищого корпусу держслужби, а також схвалив порядок проведення конкурсу на зайняття вакантних посад в системі державної служби, повідомляє прес-служба уряду.

Комісія з питань вищого корпусу держслужби, зокрема, проводитиме конкурсні відбори на посади вищого корпусу державної служби (посади державної служби категорії "А"), здійснювати дисциплінарне провадження щодо них, а також гарантуватиме та захищатиме права держслужбовців.

Персональний склад Комісії затверджуватиметься Кабінетом міністрів за пропозицією Нацдержслужби.

Крім того, Кабмін затвердив порядок проведення конкурсу на зайняття вакантних посад державної служби.

Механізм конкурсного відбору враховуватиме успіхи кандидата у навчанні й роботі, а також передбачає оцінювання знань, навичок і здібностей, моральних та ділових якостей, необхідних для успішного виконання посадових обов'язків.

Ці постанови набудуть чинності з 1 травня 2016 року, одночасно із законом "Про державну службу", прийнятим 10 грудня 2015 року.

Читайте також: Яценюк відсторонив причетного до корупційних схем главу Держслужби експортного контролю

31 грудня президент України Петро Порошенко підписав закон "Про державну службу", прийнятий Верховною Радою 10 грудня.

Закон передбачає обрання на всі посади в системі держуправління за конкурсом, зміну принципів нарахування матеріальної винагороди чиновників, а також повинен сприяти деполітизації держапарату.

Закон набирає чинності з 1 травня 2016 року.

Детальніше про прийняття нового закону про держслужбу читайте в інтерв'ю з Костянтином Ващенком у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".