UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кабмін затвердив план підготовки до Євробачення

За трансляцію конкурсу будуть відповідати мерія Києва та НТКУ.

Кабінет міністрів на засіданні 11 жовтня затвердив план підготовки проведення в 2017 році в Україні міжнародного конкурсу "Євробачення", повідомляє прес-служба Міністерства культури. Згідно з планом, Київська міська державна адміністрація та Національна телекомпанія України повинні забезпечити підготовку місць проведення "Євробачення", створити інфраструктуру і забезпечити трансляцію конкурсу.

Силовикам доручили охорону громадського порядку та правил дорожнього руху, для цього до кінця року буде розроблено ще один план.

Також повідомляється, що в Україні і за кордоном проведуть інформаційно-рекламну кампанію. У Києві для цього використовують різні вуличні рекламоносії. Передбачається низка заходів з підготовки до зустрічі і забезпечення належних умов перебування делегацій країн-учасниць "Євробачення", відзначили в Мінкульті.

Нагадаємо, конкурс відбудеться у Києві, основна арена "Євробачення" розташується в Міжнародному виставковому центрі на Лівобережжі.

Раніше в інтерв'ю DT.UA голова Національної телерадіокомпанії України Зураб Аласанія розповів, що на Євробачення в Київ "можуть приїхати близько 20 тис. іноземців, а сподіваються і на цифру вище - до 30 тис. (ще один козир столичної колоди: пропускна спроможність аеропортів "Бориспіль" і "Жуляни" достатня для великих пасажиропотоків). Прогнози НТКУ за кількістю туристів дещо скромніше - до 15 тис. гостей".

9 вересня стало відомо, що містом, яке прийме пісенний конкурс "Євробачення-2017" стане Київ.

Заявки на проведення"Євробачення-2017" подали шість українських міст – Київ, Дніпро, Львів, Одеса, Харків і Херсон. У фінал конкурсу на право проведення пісенного конкурсу вийшли Київ, Дніпро і Одеса.

Нагадаємо, пісенний конкурс "Євробачення-2016" у Стокгольмі виграла українка Джамала з піснею "1944". За результатами голосування національних журі країн-учасниць "Євробачення" і смс-голосування глядачів Джамала набрала 534 бали. Україна отримала право організувати "Євробачення" наступного року, як країна-переможець.

Читайте повністю інтерв'ю Олега Вергеліса і Катерини Константинової з Зурабом Аласанією у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".