UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кабмін заборонив обладнувати стоянки на тротуарах

Під час сьогоднішнього засідання уряд схвалив відповідну постанову.

Кабінет міністрів ухвалив проєкт постанови щодо вдосконалення правил паркування транспорту, повідомили в Міністерстві розвитку громад та територій. Серед іншого постанова передбачає заборону облаштовувати місця для паркування на тротуарах.

“Прийняття постанови запровадить в Україні сучасніші та комфортніші умови паркування транспортних засобів. Це, своєю чергою, збалансує інтереси осіб з інвалідністю, пішоходів, автомобілістів, суб’єктів господарювання та забезпечить розвиток системи паркування в Україні на європейському рівні”, – процитували у пресслужбі очільника міністерства Олексія Чернишова.

Так, проєкт постанови передбачає:

Читайте також: Припаркувалися не так і не там: двох львівських депутатів ЄС виключили з партії

Нагадаємо, у 2018 році в Україні почали діяти нові державні будівельні норми, згідно з якими заборонено проєктування автостоянок на тротуарах. Це мало б мінімізувати можливі аварії за участю пішоходів.

Окрім населених пунктів, згідно з новими правилами, проєктування автостоянок також заборонено уздовж проїзних частин магістралей загальноміського значення безперервного та регульованого руху, а також на магістралях районного значення у випадку, коли коефіцієнт використання пропускної здатності наближається до 1 та при виділенні на цих магістралях окремих смуг для руху маршрутного транспорту.