UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кабмін встановив порядок проведення конкурсу на створення великого Державного Герба України

Конкурс буде проводитися з 1 жовтня по 1 листопада 2020 року.

Кабінет міністрів України регламентував проведення конкурсу на кращий ескіз великого Державного Герба України з 1 жовтня по 1 листопада 2020 року.

Відповідне рішення було прийнято на засіданні уряду в середу, повідомляє Урядовий портал.

Кабмін схвалив проведення конкурсу на кращий ескіз великого Державного Герба України, затвердив відповідне положення і створив організаційний комітет з підготовки та проведення конкурсу.

Міністерство культури і інформаційної політики має забезпечити проведення конкурсу, а також громадське обговорення ескізу великого Державного Герба України. За результатами конкурсу та обговорення, Мінкульт повинен до 1 грудня 2020 року подати Міністерству юстиції пропозиції для їх врахування при підготовці проєкту закону "Про державні символи України".

Читайте також: Кабмін майже на 800 млн грн зменшив витрати на виплату пільг і субсидій українцям

Для проведення конкурсу оргкомітет повинен вибрати журі з числа членів оргкомітету.

Конкурс проводитимуть з 1 жовтня по 1 листопада, а його результати повинні бути відомі до 1 грудня.

Кращі проєкти ескізів удостояться премій: перша 100 тисяч грн, друга - 50, третя - 30 тисяч грн.

Якщо перша премія не присуджується, то оргкомітет інформує Кабмін про результати конкурсу і пропонує продовжити термін його проведення.

Переможець конкурсу за згодою повинен передати авторські майнові права на ескіз логотипу шляхом підписання відповідного договору з Мінкультури.

Співголовами оргкомітету визначені міністр юстиції Денис Малюська та міністр культури і інформаційної політики Олександр Ткаченко.

25 серпня Верховна Рада України доручили Кабміну провести конкурс на кращий ескіз великого Державного Герба України.

Згідно ст. 20 Конституції України (прийнята в 1996 р) "головним елементом великого Державного Герба України є знак княжої держави Володимира Великого (малий Державний Герб України). Великий Державний Герб встановлюється з урахуванням малого Державного Герба України та герба Війська Запорізького законом, що приймається не менш ніж двома третинами від конституційного складу Верховної Ради України".