UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кабмін вирішив законодавчо визначити терміни "корінні народи" і "національні меншини"

Конституція України ввела в правове поле поняття "український народ", "українська нація", "національні меншини" та "корінні народи", проте їх законодавчого визначення досі немає.

Уряд схвалив проект закону "Про Концепцію державної етнонаціональної політики України", який найближчим часом буде винесено на розгляд Верховної Ради.

Як повідомляє прес-служба Міністерства культури, законопроект пропонується визначити основні засади, цілі, завдання та напрями державної етнонаціональної політики України.

Міністр культури Леонід Новохатько зазначив, що Конституція України ввела в правове поле поняття "український народ", "українська нація", "національні меншини" та "корінні народи", однак на сьогодні правовий статус цих термінів на законодавчому рівні не визначено".

"Саме тому в проекті Концепції дається визначення цих термінів, а також термінів "державна етнонаціональна політика України", "етнічна ідентичність", "етнічна спільність", "етнонаціональні відносини", "етнос", "закордонний українець", "ксенофобія", "національно-культурна автономія", "толерантність"", - повідомив Новохатько. !zn

Читайте також:

Українські болгари будуть домагатися для своєї мови статусу регіональної

"Свобода" запропонувала Раді надати громадянам України можливість вказувати національність у паспорті

Держдеп США назвав найбільш серйозні проблеми України в галузі прав людини

Львівська облрада повторно визнала мовний закон недійсним