UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кабмін виділив гроші на закупівлю РЕБ для захисту критичної інфраструктури

Після російських ударів ведуться цілодобові ремонти об'єктів енергетики. 

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що Кабмін виділив гроші на придбання станцій радіоелектронної боротьби для захисту критичної інфраструктури країни. Про це він сказав під час виступу Конгресі місцевих та регіональних влад.

За його словами після ударів російської армії по об'єктах української енергетики, ведуться цілодобові ремонти та відновлення пошкоджених енергооб’єктів.

Читайте також: Уряд схвалив порядок виділення бюджетних коштів для облаштування укриттів у медзакладах

Також проводиться роботи з децентралізації енергосистеми. Зокрема уже є понад 120 малих когенераційних енергетичних установок.

Крім того Кабмін виділи кошти  на посилення протиповітряної оборони поблизу об’єктів критичної інфраструктури.

Нагадаємо, росіяни під час масованої атаки по Україні 11 квітня повністю знищили Трипільську ТЕС. Трипільська ТЕС – була найбільшим постачальником електроенергії у Київську, Черкаську та Житомирську області. Також росіяни завдали удару КАБами по Сумській ТЕЦ. Сумська ТЕЦ дає теплову енергію більш ніж половині споживачів обласного центру.

Удари по українській енергетиці необхідні Кремлю для того, щоб створити підґрунтя для майбутнього наступу. Це необхідно не лише для руйнації цивільної інфраструктури, але і для виснаження української протиповітряної оборони, пишуть оглядачі WSJ.