UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кабмін в червоних зонах заборонив перебувати без масок в парках і на вулицях

Також уряд заборонив роботу підвісних канатних доріг.

Кабмін заборонив в червоних зонах карантину перебувати без маски або респіратора на територіях загального користування, передає "Інтерфакс-Україна". Таку норма уряд додав до "карантинної" постанови №1236 від 9 грудня 2020 року.

Згідно із Законом України “Про благоустрій населених пунктів”, місцями загального користування є:

Крім того, постановою Кабмін заборонив в червоних зонах роботу підвісних канатних доріг. Однак, згідно з техрегламентом канатних доріг, бугельний підйомник є окремим видом канатної дороги і має інше визначення.

Також уряд дозволив дитячим закладам оздоровлення та відпочинку працювати до кінця зміни при встановленні в регіоні червоної зони.

Читайте також: Уряд змінив порядок роботи транспорту в червоних зонах

Раніше повідомлялося про те, що Кабмін затвердив індикатори для територіальних громад, за якими місцева влада зможе визначати ситуацію з поширенням COVID-19 і вводити додаткові карантинні обмеження.

Сьогодні в "червоній" зоні вже знаходяться вісім регіонів: Київ, Житомирська, Закарпатська, Івано-Франківська, Київська, Одеська, Сумська та Чернівецька області.

При цьому в Києві карантин посилили за день до того, як комісія з ТЕБ та НС вирішила віднести місто до зони з найвищим рівнем епіднебезпеки.  У КМДА повідомили, що під час посиленого карантину громадський транспорт у Києві працюватиме, але з обмеженнями. 

Також посилений карантин діє у Львові та Миколаєві.