UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кабмін ухвалив постанову, яка дозволяє отримати КЕП відповідно до вимог Євросоюзу

Тепер підтвердити особу можна в онлайн-режимі.

Уряд ухвалив зміни до постанов, що спрощують ідентифікацію особи під час отримання кваліфікованого електронного підпису (КЕП). Про це пише прес-офіс Мінцифри.

Відтепер під час отримання довірчих послуг, зокрема і представниками іноземних юридичних осіб, формування та видавання кваліфікованого сертифіката для фізичних чи юридичних осіб не потрібно бути присутнім особисто. Підтвердити особу можна онлайн.

Читайте також: Україна долучилася до програми «Цифрова Європа»: що зможе отримати держава

«Наразі не у всіх надавачів можна пройти ідентифікацію особи віддалено. Натомість ідентифікація особи здійснюється за особистої присутності. Під час воєнного стану це займає значно більше часу й унеможливлює своєчасне отримання електронного підпису користувачами», – йдеться у повідомленні.

Ухвалений документ дозволяє використовувати більше способів ідентифікації особи, які діють у країнах Євросоюзу, під час формування кваліфікованих сертифікатів усім категоріям користувачів. Ці умови діятимуть незалежно від дії воєнного стану в Україні.

Деякі українці, які вели підприємницьку діяльність, вирішили її закрити під час війни. Раніше ми писали, як закрити ФОП під час воєнного стану та які документи для цього потрібні.