UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кабмін створив Раду з питань інтелектуальної власності

Створення дорадчого органу відповідає зобов'язанням України у рамках міжнародних угод.

Кабінет міністрів ухвалив рішення про створення Ради з питань інтелектуальної власності, що здійснюватиме координацію процесів щодо функціонування і розвитку системи правової охорони інтелектуальної власності в Україні.

Як повідомляє прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, Рада діятиме як тимчасовий дорадчий орган при Кабінеті міністрів. Очолить Раду перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів.

За словами заступника міністра економічного розвитку і торгівлі України Михайла Тітарчука, Рада з питань інтелектуальної власності стане майданчиком для формування та координації політики у сфері захисту інтелектуальної власності з урахуванням експертної думки представників органів державної влади, бізнесу та громадського сектору.

До складу Ради увійдуть 30 осіб, серед яких: очільники ЦОВВ, силових структур, представники законодавчої та судової влади, керівники підприємств та громадських організацій.

Раніше повідомлялося про те, Кабінет міністрів України скасував рішення про створення Ради з питань стратегічного розвитку, до якої повинні були увійти колишні голови українського уряду.