UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кабмін створив Національну телерадіокомпанію

Нова телерадіокомпанія замінить ряд державних телерадіокомпаній, які ліквідуються.

Кабінет Міністрів України прийняв рішення про створення публічного акціонерного товариства "Національна суспільна телерадіокомпанія України". Про це повідомляє прес-служба уряду.

Згідно з постановою, 100% ПАТ "Національна громадська телерадіокомпанія України" належить державі, а керує новою компанією Державний комітет телебачення і радіомовлення.

Статутний капітал товариства буде сформований за рахунок майна ряду ліквідованих компаній. Для цього будуть ліквідовані Національна телекомпанія, Національна радіокомпанія україни, Державна телерадіокомпанія "Всесвітня служба "Українське телебачення і радіомовлення", Державна телерадіокомпанія "Культура", обласні державні телерадіокомпанії, Державна телерадіомовна компанія "Крим", державні організації "Київська державна регіональна телерадіокомпанія", "Севастопольська регіональна державна телерадіокомпанія", Криворізька регіональна державна телерадіокомпанія "Криворіжжя", "Новгород-Сіверська регіональна державна телерадіокомпанія "Сіверська" та Українська студія телевізійних фільмів "Укртелефільм".

Читайте також: Нацрада з ТБ закликає телеканали відмовитися від російських фільмів

У квітні Рада прийняла закон "Про Суспільне телебачення і радіомовлення України". Закон містить норму, згідно з якою забороняється втручання державних органів та органів місцевого самоврядування, їх посадових і службових осіб, а також недержавних організацій, у діяльність телекомпанії з метою встановлення цензури, попереднього контролю і незаконного впливу на зміст поширюваної інформації.

Встановлюється також, що держава забезпечуватиме належне фінансування компанії, що передбачається окремим рядком у державному бюджеті України і повинно складати не менше 0,2% витрат держбюджету за попередній рік.