UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кабмін скасує ще одну угоду з СНД

Угода стосується туризму.

Кабінет міністрів денонсує угоду про співпрацю в галузі туризму.

Уряд не планує ставати учасником Угоди про Раду з туризму держав-учасниць СНД, йдеться в рішенні від 23 червня.

Угода про співробітництво в галузі туризму була укладена 23 грудня 1993 в Ашхабаді, Туркменістан.

Рішення про денонсацію взяли через збройної агресії РФ проти України. РФ є стороною в згаданих договорах.

Співпраця в галузі туризму з іншими країнами, які є сторонами цих угод, забезпечується двосторонніми нормативними актами.

Читайте також: Кабмін підтримав закон про вихід України з ще однієї важливої угоди з СНД

Раніше Верховна Рада підтримала вихід України ще з двох угод країн-учасниць Співдружності Незалежних Держав. Так, за проєкт закону №0085 "Про вихід з Угоди про основні напрямки співробітництва держав - учасниць Співдружності Незалежних Держав у галузі захисту прав споживачів" проголосував 331 народний депутат. А документ №0088 "Про вихід з Угоди про співробітництво у сфері правової охорони та захисту інтелектуальної власності та створення Міждержавної ради з питань правової охорони та захисту інтелектуальної власності" підтримали 326 парламентаріїв.

У пояснювальній записці до законопроєкту №0085 зазначено, що вихід з угоди СНД про напрямки співпраці у сфері захисту прав споживачів не вплине на:

У пояснювальній записці до законопроєкту №0088 зазначено, що вихід з угоди про співробітництво у сфері правової охорони та захисту інтелектуальної власності також не впливає на ринок праці, громадське здоров'я та навколишнє природне середовище. Також це дозволить зробити договірно-правову базу в рамках СНД відповідає сучасним реаліям відносин. Крім того, вихід з угоди не матиме негативного впливу на інтереси українських правовласників. Це не вплине на права інтелектуальної власності українських правовласників на тимчасово окупованих територіях.

Нагадаємо, у квітні Кабмін прийняв рішення про вихід України з ще одного важливого договору зі Співдружністю незалежних держав. Йдеться про вихід з угоди про створення Міждержавного резерву біопрепаратів та інших засобів захисту тварин у державах-учасницях СНД.