UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кабмін продовжив дію аналогового телемовлення ще на рік

Переходу виключно на цифрове телемовлення перешкоджає ряд невирішених фінансових і соціально-економічних проблем.

Кабінет міністрів України пролонгував терміни використання радіотехнологій аналогового телевізійного мовлення до 30 червня 2018 року.

Як повідомив голова Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації Леонід Євдоченко, відповідно до плану заходів впровадження в Україні цифрового телерадіомовлення, затвердженого урядом в 2016 році, остаточний перехід від аналогового до цифрового ТБ повинен здійснюватися згідно з порядком поетапного відключення аналогового, який повинна розробити Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення.

"Але, згідно з інформацією НКРЗІ, на сьогодні існує ряд невирішених фінансових і соціально-економічних проблем, які стримують розробку такого порядку і процес переходу від аналогового до цифрового ТБ. Тому пропонується продовжити терміни використання радіотехнологій аналогового телемовлення до 30 червня 2018 року", - повідомив він.

Нагадаємо, що за даними опитування Research & Branding Group, у лютому 2017 року телебачення приблизно вдвічі (58%) обходить інтернет (30%) за частотою згадування в якості джерела для отримання інформації. Всі інші ЗМІ безнадійно відстають від лідерів за розглянутому показнику: радіо – 2%, преса – 2%, важко відповісти 8%.