UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кабмін призначив нового очільника ДСНС та його заступника

Уряд призначив Андрія Даника новим очільником Державної служби з надзвичайних ситуацій, а Віталія Миронюка – його заступником. Таке рішення Кабінет міністрів ухвалив під час засідання, 28 червня, повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Андрій Даник

ДСНС України

Новий глава ДСНС народився 26 жовтня 1978. Він родом з Кіровограда (нині Кропивницький), Кіровоградської області. Закінчив Черкаський інститут пожежної безпеки ім. Героїв Чорнобиля МВС України, спеціальність - пожежна безпека, кваліфікація – інженер пожежної безпеки.

У липні 1998 року став начальником караулу 79-ї самостійної державної пожежної частини міста Старобешеве управління державної пожежної охорони УМВС України в Донецькій області. З 1999 по 2003 рік він працював на різних посадах у цій же частині.

З 2004 по травень 2013 року Даник обіймав різні посади у Старобешівському районному відділі ГУ МНС України в Донецькій області. 

Вже з травня 2013 року перебував у розпорядженні начальника Головного управління ДСНС України у Донецькій області. Також був начальником Старобешівського районного відділу ГУ ДСНС у Донецькій області. 

Читайте також: ДСНС показала наслідки ракетного удару по Полтавській області

У 2015 році він став начальником Аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС у Донецькій області. А в серпні того ж року став заступником начальника Донецького обласного управління ДСНС.

З січня 2020 року до вересня 2023 року Даник очолював Головне управління ДСНС у Черкаській області. З 29 вересня минулого року був заступником голови ДСНС, а з 27 лютого 2024 року – в. о. очільника Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Нагороджений: 

Віталій Миронюк

Народився 29 червня 1973 року у смт Олександрівка Кіровоградської області. Закінчив Харківський інститут пожежної безпеки МВС України за спеціальністю «Пожежна безпека». Пізніше випустився з Кіровоградського національного технічного університету, де вчився на спеціальності «Управління персоналом та економіка праці».

У 1993-1995 роках був інспектором 12-ї самостійної невоєнізованої пожежної частини з охорони у Новоукраїнці Кіровоградської області. Після чого близько півтора року обіймав посаду старшого інспектора служби держпожнагляду 14-ї  самостійної державної пожежної частини з охорони в Новоукраїнці.

З листопада 1996 по червень 1997 року Миронюк керував групою держпожнагляду з обслуговування сільської місцевості тієї ж 14-ї самостійної державної пожежної частини. 

Читайте також: До Ради внесли законопроєкт про стовідсоткове бронювання від мобілізації працівників ДСНС

Після цього рік був старшим інженером групи держнагляду з обслуговування сільської місцевості 19-ї самостійної державної пожежної частини Новоукраїнки. З червня 1998 по листопад 2002 року Миронюк очолював цю частину.

Потім кілька місяців був в.о. начальника 1-го загону державної пожежної охорони Кіровограда. У січні 2003 став начальником цього загону. У 2004-2006 Миронюк очолював Кіровоградське міське управління обласного управління МНС. 

Після чого рік був першим заступником начальника керівника ГУ МНС у Кіровоградській області. У 2007 році місяць Миронюк також був начальником відділу взаємодії з органами державної влади у тому ж управлінні. Потім знову повернувся до посади першого заступника глави МНС у Кіровоградській області, на якій пропрацював до грудня 2010 року. Після чого до лютого 2012 року Миронюк був першим заступником начальника Управління МНС України в Кіровоградській області. Далі рік він обіймав посаду першого заступника начальника Територіального управління МНС України в Кіровоградській області.

З лютого 2013 року по 2015 рік Миронюк обіймав посаду першого заступника начальника Управління ДСНС України у Кіровоградській області. З червня 2015 очолює Управління ДСНС на Кіровоградщині.

Нагороджений:

Читайте також: У Київській ОВА та ДСНС розповіли про наслідки ракетного удару по Київщині - пошкоджено шість багатоповерхівок

Нагадаємо, у серпні 2023 року уряд звільнив Сергія Крука з посади голови ДСНС України. Це сталося після того, як п’ятьом посадовцям ДСНС повідомили про підозру в порушенні правил безпеки польотів у справі про авіакатастрофу 18 січня у Броварах. Чотирьох із них суд відправив під варту, ще одного – під цілодобовий домашній арешт. 

Вранці 18 січня у Броварах Київської області зазнав аварії вертоліт ДСНС - він впав на дитячий садочок. На борту було дев'ятеро людей, серед яких й керівництво МВС - міністр Денис Монастирський, перший заступник Євген Єнін та держсекретар відомства Юрій Лубкович. Усі вони загинули. Загалом виявлені тіла 14 загиблих, серед них одна дитина.