UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кабмін об'єднав кілька вишів у Харкові, Львові та Києві

До цього деякі установи напряму підпорядковувалися МОНу.

Кабінет міністрів у вівторок, 13 лютого, ухвалив низку рішень про об’єднання вишів у Харкові, Львові та Києві. Про це повідомив міністр освіти і науки України Оксен Лісовий у Facebook.

За його словами, Українську інженерно-педагогічну академію приєднають до ХНУ імені В. Н. Каразіна. Лісовий зазначив, що приєднання до ХНУ "дасть можливість академії сфокусуватися на якісній підготовці фахівців, які надалі навчатимуть студентів в українських профтехах". 

Читайте також: МОН запускає Офіс підтримки стратегічних змін: чим він займатиметься

Також Інститут фізичної оптики імені О. Г. Влоха приєднають до ЛНУ імені Івана Франка. Водночас Науково-дослідний інститут українознавства приєднають до КНУ імені Тараса Шевченка. До цього обидві установи напряму підпорядковувалися МОН.

“Ці рішення є продовженням курсу на посилення університетської науки. Тепер ці наукові установи зможуть об’єднати зусилля та ресурси із закладами вищої освіти для розвитку наукових досліджень та інноваційних проєктів. Таке об’єднання дасть можливість інститутам отримати більше ресурсів для розвитку наукового потенціалу”, – вважає Лісовий.

Крім цього, як зауважив міністр, рішення про приєднання обумовлені тим, що для МОН непритаманне управління науковими установами.

Нагадаємо, 7 лютого Оксен Лісовий повідомив, що росіяни здійснили кібератаку на сайт відомства.