UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кабмін дозволить вузам самим визначати форму навчання під час карантину

Починати заняття для першокурсників, студентів старших курсів і магістрів в уряді радять в різний час.

Як стверджують в Кабміні, вищі навчальні заклади можуть самостійно визначати форму навчання під час карантину, передає РБК-Україна.

Відзначається, що в зеленій, жовтій і помаранчевій зонах карантину учні зможуть ходити на заняття в школи і університети.

За словами прем'єр-міністра Дениса Шмигаль, очний, дистанційний або змішаний формат - вирішувати керівництву вузу, однак почати заняття бажано в різні дати.

Зокрема, для першокурсників рекомендують почати заняття - з 7 по 15 вересня; для студентів старших курсів - з 1 вересня; для магістрів - з 11 по 15 вересня.

Читайте також: Університети можуть втратити значну частину студентів внаслідок пандемії — The Economist

Нагадаємо, з 1 вересня по всій території України почнеться навчальний рік відповідно до особливостей епідеміологічної ситуації в конкретному регіоні або окремої адміністративно-територіальної одиниці.

Міносвіти виступає за те, щоб навчальний процес проходив, як і раніше, в класах. Однак будуть діяти карантинні обмеження. Зокрема, на території регіонів з "помаранчевим" рівнем небезпеки заборонено відвідувати навчальні заклади здобувачами в групах понад 20 осіб, крім закладів дошкільної та загальної середньої освіти.

На території регіонів з "червоним" рівнем небезпеки претендентам освіти заборонено відвідувати навчальні заклади.

На території регіонів, з "помаранчевим" і "червоного" рівня епідемічної небезпеки органи державної влади та місцевого самоврядування можуть застосовувати додаткові обмежувальні протиепідемічні заходи в рамках компетенції.