UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кабінет міністрів заборонив приватизацію на територіях активних бойових дій

Заборона діятиме на час воєнного стану.

Уряд заборонив приватизацію державного і комунального майна на територіях активних бойових дій. Про це йдеться у повідомленні Мінреінтеграції.

На сьогоднішньому засіданні Кабмін вніс зміни до постанов КМУ від 23 серпня 2022 року № 952 та від 6 грудня 2022 року № 1364.

Ці зміни передбачають, що під час воєнного стану та протягом трьох місяців після його припинення приватизація державного і комунального майна на територіях активних бойових дій не проводиться.

Території бойових дій визначаються згідно з переліком територій, на яких ведуться або велися бойові дії, або тимчасово окупованих Російською Федерацією. Цей перелік затверджений наказом Мінреінтеграції від 22 грудня 2022 року № 309 та періодично оновлюється.

Читайте також: Знайти і приватизувати: ФДМУ оголосив пошук об’єктів для продажу, бізнесменів закликали стати амбасадорами

Як повідомлялося, Фонд державного майна України готує до продажу ТРЦ Ocean Plaza, який раніше належав російському олігарху Аркадію Ротенбергу. Зараз фахівці ФДМУ проводять інвентаризацію торгівельного центру і перевіряють фінансові зобовʼязання пов’язаних з ним компаній.