UA / RU
Підтримати ZN.ua

ЮНІСЕФ передала Україні 240 тисяч доз вакцини від поліомієліту

Поліомієліт входить до списку 10 вакцинокерованих захворювань.

Україна отримала від Дитячого фонду ООН 240 тисяч доз оральної вакцини від поліомієліту. Про це поінформувала пресслужба Міністерства охорони здоров’я.

"240 000 доз оральної поліомієлітної вакцини на підтримку Національної програми імунізації в Україну доставив ЮНІСЕФ як гуманітарну допомогу", — йдеться у повідомленні.

У міністерстві нагадали, що поліомієліт входить до списку 10 вакцинокерованих захворювань, щеплення проти яких внесені до Національного календаря профілактичних щеплень. Вони є безоплатними.

Також в МОЗ зазначають важливість дотримання календаря планових щеплень, оскільки прогалини в охопленні імунізацією становлять загрозу для здоров’я дітей. 

Читайте також: Вакцинація дітей в Україні: чи змінилися її темпи

До віку 14 років кожна дитина має отримати шість доз вакцини проти поліомієліту, що дозволяє сформувати імунітет до захворювання. Щеплення проводяться у 2, 4, 6 та 18 місяців, 6 і 14 років і забезпечують захист на все життя.

У жовтні 2021 року в Україні зафіксували перший випадок поліомієліту у Рівненській області. А вже в січні 2022 року — випадок гострого в’ялого паралічу діагностували у дитини з Закарпаття. Навіть один випадок такого небезпечного захворювання — класифікується як спалах захворювання в країні.