UA / RU
Підтримати ZN.ua

Юліан Рьопке: Село Кринки — одна з найстрашніших пасток ЗСУ для росіян (карта)

Втрати України на цій ділянці є в п'ять разів меншими, ніж в окупантів. 

Німецький журналіст-оглядач Юліан Рьопке вважає, що плацдарм у селі Кринки на лівому березі Херсонської області, який вдалося відвоювати ЗСУ, став однією з найбільших пасток для російських окупантів за весь час повномасштабної війни. У матеріалі для Bild він наголосив, що його площа становить один квадратний кілометр, а утримують територію близько 300 захисників України. 

Росіяни намагаються повернути цю територію, посилаючи туди свої танки. Втім, вони потрапляють у пастку, адже опиняються під атакою Сил оборони, зосереджених на правому березі.

За підрахунками Рьопке, у цьому районі ворожі війська втратили вже 153 одиниці російської бронетехніки. Що стосується України, то втрати ЗСУ в п'ять разів менші, а саме 31 ліквідована одиниця бронетехніки, з якої половина — артсистеми. 

"Чого росіяни не розуміють або не хочуть зрозуміти: вони потрапляють в одну з найстрашніших пасток за всю війну. Українська армія створила непробивний оборонний щит навколо своїх відважних воїнів на південному березі Дніпра, - пише Рьопке. - За допомогою дронів-камікадзе, західної високоточної артилерії та засобів РЕБ вони вже майже три місяці відбивають кожну хвилю російських атак". 

Читайте також: Україна пристосувалася до «м'ясних» штурмів. Наступ Росії провалився – Bild

Нагадаємо, 17 листопада морські піхотинці ЗСУ підтвердили, що закріпилися на трьох плацдармах на лівобережжі Херсонської області. У Силах оборони згодом додали, що просування захисників в районі села Кринки становить від трьох до восьми кілометрів від берега. Позиції там захисники контролюють досі, попри постійні штурми ворога.