UA / RU
Підтримати ZN.ua

Європа нездатна захистити себе без участі США – Рау

Польща вважає участь США у забезпеченні європейської безпеки "основною умовою миру в Європі".

Міністр закордонних справ Польщі Збігнєв Рау заявив, що Європа нездатна захистити себе без участі Сполучених Штатів Америки, інформує "Інтерфакс-Україна".

"Нинішня криза показує чітко, що без Сполучених Штатів Європа не здатна захистити себе", - підкреслив Рау.

За словами глави МЗС Польщі, європейські союзники США  все ж таки мають брати на себе частину функцій із гарантування безпеки в Європі.

Рау також наголосив, що його країна вважає участь США у забезпеченні європейської безпеки "основною умовою миру в Європі"

Владімір Путін зміг перекинути у заголовки європейські дебати, які вже давно були витіснені в примітки. Чи потрібен Європі зараз чи в майбутньому власний ядерний арсенал, щоб стримати потенційний удар? 

В часи Холодної війни і впродовж років після неї це питання здавалося вже вирішеним. Європейські члени НАТО будуть захищені американською ядерною «парасолькою». Будучи учасниками транспатлантичного «ядерного обміну», п’ять країн-партнерів: Бельгія, Нідерланди, Німеччина, Італія і Туреччина, - розмістили на своїй території приблизно 100 американських ядерних бомб. Щоб відповісти на російський потенційний удар, союзники зможуть скинути їх з власних літаків, інформує Bloomberg.