UA / RU
Підтримати ZN.ua

Європа може відкрити кордони для українців вже через два тижні. Принаймні на це сподіваються в МЗС

Міністерство вже працює з європейськими країнами задля спрощення умов поїздок українців. 

У Міністерстві закордонних справ сподіваються, що вже через два тижні Україна потрапить в "зелену зону" ЄС, після чого українці будуть ближче до можливості подорожувати у Євросоюз. Про це повідомляє речник відомства Олег Ніколенко, інформує "Європейська правда"

Він наголосив, що це питання не має політичного підтексту. 

"Варто враховувати, що оцінка показників здійснювалась не за останні дні, а за попередні кілька тижнів, коли вони були вищими. Оскільки зараз ми все більше наближаємося до встановленої Єврокомісією норми, на доручення міністра закордонних справ Дмитра Кулеби Представництво України при ЄС взаємодіє із європейською стороною задля включення України до згаданого переліку під час його наступного перегляду", - зазначив речник МЗС. 

Ніколенко пояснив, що навіть якщо Україна потрапить до списку безпечних країн за версією Євросоюзу, це ще не гарантуватиме стовідсоткове відкриття кордонів. 

"Держави-члени Євросоюзу індивідуально схвалюють остаточні рішення про послаблення або посилення обмежень на подорожі. Відповідно, МЗС України працює з європейськими країнами на двосторонньому рівні задля спрощення умов поїздок українців, зокрема визнання свідоцтв про вакцинацію та цифрових COVID-сертифікатів", - пояснив Олег Ніколенко.

Читайте також: Коронавірус в Україні: Минулої доби виявили 705 нових випадків

Минулого тижня видання The New York Times писало про те, що Європейський Союз, після закриття кордону через пандемію коронавірусу COVID-19, планує з 1 липня дозволити в'їзд на свою територію іноземцям. При цьому обмеження залишаються в силі для громадян України.