UA / RU
Підтримати ZN.ua

Єврокомісія про удар по Дніпру: варварські дії РФ лише посилюють нашу рішучість

Речник ЄК повторив, що Росія не залишиться безкарною за свої воєнні злочини.

Після того, як російські окупаційні війська завдали ракетного удару по житловому багатоповерховому будинку в Дніпрі 14 січня, речник Європейської комісії з питань зовнішньої політики Петер Стано заявив, що подібні атаки на українські цивільні об’єкти лише посилюють рішучість ЄС щодо забезпечення відповідальності для РФ і продовження підтримки нашої держави. Виступ Стано опублікувала пресслужба Єврокомісії в Telegram.

"Із наближенням роковин вторгнення Росії, цими вихідними ще більше російських ракет завдали удару по українських містах. Зокрема, було скоєно атаку на житловий будинок у Дніпрі… Росія продовжує демонструвати свою нелюдську суть і застосовує жорстокий невибірковий ракетний терор. Такі дії становлять воєнний злочин та мають бути негайно припинені. Як заявив високий представник Жозеп Боррель вчора: безкарності не буде", – наголосив представник зовнішньополітичної служби ЄС.

Читайте також: Напад Росії на житловий будинок у Дніпрі є мерзенним – Трюдо

Від Європейського Союзу він висловив рішуче засудження "безперервних жахливих ударів РФ" по цивільних цілях, зокрема по енергетичних об’єктах України, а також усе частіших атак по житлових будинках.

"Варварські дії Росії лише посилюють нашу рішучість забезпечити відповідальність та нашу підтримку Україні і її народу", – підсумував Стано.

Раніше, коментуючи удар окупантів по багатоповерхівці, глава МЗС Албанії Олта Джачка заявила, що Росія діє як терорист, а не постійний член Ради безпеки ООН.