UA / RU
Підтримати ZN.ua

Японія запропонувала допомогу в проведенні реформ

Міністр оборони України Андрій Таран провів зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом Японії в Україні паном Такаші Кура і аташе з питань оборони Японії полковником Даїчі Сакамото.

Уряд Японії на двосторонньому рівні планує продовжити надавати Україні допомогу і сприяння в проведенні широких реформ для забезпечення незалежності нашої країни і відновлення її територіальної цілісності. Про це повідомив надзвичайний і повноважний Посол Японії в Україні пан Такаші Кура, передає прес-служба Міноборони.

Відзначається, що в ході зустрічі з міністром оборони Андрієм Тараном співрозмовники обговорили питання гуманітарної допомоги з боку уряду Японії для переоснащення військово-медичних установ Збройних Сил України новітніми високотехнологічними зразками медичного обладнання та обмінялися думками щодо розвитку двостороннього оборонного і військового співробітництва, зокрема спільної участі в військових навчаннях, обміну досвідом в сфері військової медицини, проведення психологічної реабілітації військовослужбовців.

Крім того, міністр оборони подякував аташе з питань оборони Японії полковника Даїчі Сакамото за "значний особистий внесок у розвиток українсько-японського оборонного співробітництва під час перебування на дипломатичній роботі і урочисто вручив йому відзнаку Міністерства оборони України "Знак пошани".

Раніше повідомлялося про те, що уряд Японії направить в Україну в 2021 році 4,5 млн доларів допомоги. Кошти будуть розподілені на 4 проекти, покликаних підтримати населення на сході України і допомагати відновленню Донбасу.