UA / RU
Підтримати ZN.ua

Японія використовуватиме свій досвід відновлення для допомоги Україні

Токіо створив Раду для відродження України за участю всіх відповідних міністерств й агентств.

Міністр закордонних справ Японії Йосімаса Хаясі заявив, що його країна допоможе Україні, використовуючи свій досвід відновлення, інформує "Інтерфакс-Україна".

"Японія є єдиною країною, яка постраждала від ядерного бомбардування під час війни. Але ми відбудували країну після розрухи під час війни та після війни. Ми також пережили цілу низку природних катаклізмів і катастроф, включно із землетрусом 1995 року, цунамі та землетрусом 2011-го. Але щоразу ми досягали відродження з підтримкою наших друзів і міжнародної спільноти. Японія, отже, має дійсно прекрасне розуміння відновлення", - наголосив Хаясі під час конференції з відновлення України в Лондоні.

За його словами, Японія нещодавно створила Раду для відродження України за участю всіх відповідних міністерств й агентств. Міністр також наголосив, що  основними напрямами підтримки України з боку Японії є: розвиток основної інфраструктури, зокрема електромереж, розмінування, відновлення фермерського господарства, зміцнення демократії та управління.

Читайте також: Прем'єр Японії планує поїздку на Близький Схід на тлі посилення активності Китаю в регіоні — KYODO 

Японія веде переговори щодо надання артилерійських снарядів Сполученим Штатам для збільшення українських запасів перед початком контрнаступу проти Росії.