UA / RU
Підтримати ZN.ua

Японія надала Україні грант на закупівлю медобладнання

Сума допомоги склала майже два мільйона доларів.

Уряд Японії надасть Україні грант на суму $1,82 млн (200 млн ієн) на закупівлю медичного обладнання для Державної прикордонної служби України, зокрема апарату магніторезонансної томографії. Про це повідомило посольство Японії в Україні.

Відзначається, що голова МЗС України Дмитро Кулеба та Надзвичайний і Повноважний Посол Японії в Україні пан Такаші Кура підписали Угоду 28 січня.

"В рамках даної програми передбачено впровадження проекту, спрямованого на зміцнення системи охорони здоров'я і медицини в Україні для спільної боротьби з COVID-19.

Уряд Японії надасть 200 млн ієн (близько 1,82 млн дол.) на придбання апарату магнітно-резонансної томографії (МРТ) для лікарні ДПСУ. Медичне обладнання надасть доступ до якісної і своєчасної діагностики близько 400 тисячам пацієнтів, серед яких не тільки працівники Державної прикордонної служби, а й широке коло громадян України.

«За роки українсько-японська взаємодія, вибудувана на основі взаємної довіри і поваги, принесла чимало досягнень. Зараз, коли наша держава і весь світ протидіють пандемії коронавірусу, критично важливо мати сучасне медичне обладнання для швидкої і якісної діагностики захворювань. Я вдячний японській стороні за цю своєчасну підтримку зусиль уряду України щодо протидії COVID-19», - зазначив Кулеба.

Опубліковано Посольство Японії в Україні/在ウクライナ日本国大使館/Embassy of Japan in Ukraine Четвер, 28 січня 2021 р