UA / RU
Підтримати ZN.ua

Януковича чекають на допит у справі про втечу до Ростова

Раніше суд дозволив добиватися екстрадиції начальника охорони експрезидента.

Державне бюро розслідувань викликає на допит експрезидента Віктора Януковича. Повістку з викликом опубліковано в газеті «Урядовий кур'єр».

Янукович має прибути до Бюро на 9:00 ранку 9 лютого, йдеться у повістці. Там йому повідомлять про підозру у справі №4201311000001029 від 25 листопада 2013 року та допитають.

Йдеться про кримінальне провадження за фактом дезертирства співробітників Управління державної охорони, повідомляє «Інтерфакс-Україна», підозрюваним у ньому вже проходить колишній начальник охорони Віктора Януковича.

Читайте також: Суд залишив у силі вирок Януковичу про державну зраду

Нагадаємо, 1 лютого Печерський районний суд Києва заочно заарештував начальника охорони Януковича, ексзаступника голови УДО Костянтина Кобзаря і дозволив проводити щодо нього заочне розслідування. Рішення суду дозволяє Україні вимагати екстрадиції Кобзаря.

За версією слідства, саме Кобзар супроводжував експрезидента під час його втечі з України до Росії у 2014 році. У цьому йому допомагали інші офіцери УДО.

Справу відкрили за ч.2 статті 332, ч.2 статті 408 КК України – організація незаконного переправлення осіб через держкордон України та дезертирство за попередньою змовою групою осіб. Кобзарю загрожує від п'яти до десяти років позбавлення волі.