UA / RU
Підтримати ZN.ua

Якщо ЗСУ протримаються ще мінімум три тижні, є шанс, що росіяни не окупують Покровськ — експерт

За словами Селезньова, питання фортифікацій на цьому напрямку, попри офіційні заяви, неоднозначне.  

Хоча росіяни й кинули усі свої ресурси на окупацію Покровська у Донецькій області, їх сили не безмежні. На думку військового експерта та колишнього речника Генштабу Владислава Селезньова, якщо Сили оборони протримаються ще кілька тижнів, може з'явитися шанс зупинити ворога. Зараз такої можливості немає.

Розрахунки Селезньова базуються на прогнозах очільника ГУР МО Кирила Буданова, який на початку серпня стверджував, що у росіян залишилося ресурсів на півтора-два місяці наступу. 

"Тобто йдеться про те, що десь до середини вересня, можливо, до кінця вересня, у ворога мають ці ресурси [закінчитися], — проаналізував Селезньов. — Якщо українські війська зможуть протриматися мінімум три тижні, є шанс, що у ворога нічого путнього з його планів не вийде". 

Не слід забувати й про курський напрямок, наголосив він, для якого РФ також потрібні сили. 

Також Селезньов прокоментував наявність фортифікацій на покровському напрямку, зауваживши, що, попри офіційні заяви, "питання неоднозначне". 

"Знову ж таки, мало побудувати інженерну фортифікацію. Треба її забезпечити навченим і укомплектованим особовим складом, який буде тримати саме оборонні рубежі та позиції", — зазначив він.

Читайте також: Покровський напрямок, Курська область, школа та енергетика: Зеленський зібрав Ставку

Що стоїть за важкими боями на покровському напрямку? Нестача зброї, людей, проблеми з фортифікаціями, необдумані дії командування чи все вищеперелічене разом? Про це — у статті Віталія Кононученка "Битва за Покровськ. Чи стане Донбас українським Верденом?".