UA / RU
Підтримати ZN.ua

Якщо в Україну повернеться 30-градусна спека, можуть повернутися і відключення світла — Кудрицький

Країна вже готується до опалювального сезону, додав він. 

Голова правління "Укренерго" Володимир Кудрицький розповів, що відключення світла повернуться до українців, якщо підвищиться температура, адже це може призвести до погіршення ситуації в енергосистемі. Та протягом останнього тижня обмеження на споживання електроенергії не застосовувалися, вони не заплановані й на ці вихідні. 

"Це важливе полегшення для всіх українців, але я мушу нагадати, що розслаблятися ми не маємо права: пошкодження енергосистеми значні, виклики перед нами теж, — попередив Кудрицький у відеозверненні на своїй сторінці у Facebook. — Спека вище 30 градусів ще може повернутися і тоді ситуація в енергосистемі може змінитися. Слідкуйте за нашими повідомленнями і за повідомленнями ваших обленерго". 

Він додав, що зараз країна готується до опалювального сезону. Для цього триває активна співпраця з Польщею, аби збільшити технічні можливості та обсяг постачання електроенергії восени та взимку. Також фахівці думають про те, як компенсувати дефіцит в енергосистемі.

Читайте також: Відключення світла: чи залежать вони від регіону

Нагадаємо, нещодавно Кудрицький заявляв, що найскладніший період з відключенням електроенергії уже позаду. Ба більше, ситуація має тенденцію до покращення.