UA / RU
Підтримати ZN.ua

Графіки відключень електроенергії стануть коротшими, якщо споживання буде свідомим – Зеленський

РФ завдала нових ушкоджень критичній інфраструктурі України, але держава намагатиметься відновити свої енергетичні можливості.

Протягом середи, 19 жовтня, російські загарбники знищили ще три об’єкти енергетичної інфраструктури України. Держава робитиме все можливе для відновлення своїх спроможностей. Графіки стабілізаційних відключень вдасться скоротити, якщо українці будуть максимально свідомо споживати електроенергію, заявив президент Володимир Зеленський у вечірньому зверненні.

Він пояснив, що для відновлення нормальних енергетичних можливостей країни потрібен час і зусилля всіх громадян. "Завтра – ще більше, ніж раніше", – зазначив голова держави.

За словами Зеленського, що 20 жовтня очільники обласних воєнних адміністрацій та урядовці нададуть роз'яснення щодо економії електрики. Але головне, що вже з сьомої ранку четверга жителям України потрібно почати особливо свідомо ставитися до споживання.

Читайте також: Українців попереджають про віялові відключення електроенергії: як дізнатись про свою чергу

"Будь ласка, не вмикайте зайву електротехніку. Обмежуйте споживання електрики тією технікою, яка потребує багато енергії. Завтра дуже важливо, щоб споживання було максимально свідомим. Тоді й графіки стабілізаційних відключень будуть коротшими", – наголосив президент.

Зеленський також прокоментував проведену нараду щодо енергетичної безпеки. За його словами, Україна готується до всіх можливих сценаріїв на цю зиму. 

"Виходимо з того, що російський терор буде направлений на енергооб’єкти", – додав голова країни.

Нагадаємо, що протягом середи, 19 жовтня, окупанти завдали ударів по об'єктах критичної інфраструктури в Івано-Франківській, Вінницькій, Запорізькій та Дніпропетровській областях.