UA / RU
Підтримати ZN.ua

Водій Hummer, який збив на смерть дитину, вийшов з СІЗО через суддю у відпустці — ЦПК

Дивний збіг для судді, яка раніше відправила під домашній арешт активістів Філімонова і Ратушного, а також дозволяла обшуки в Автомайдані

Водій Хаммера, який збив у 2018 році на смерть 10-річну дівчинку на пішохідному переході в Києві, вийшов на волю через суддю, яка просто пішла у відпустку. Про це повідомляє Центр протидії корупції в Facebook.

«Праворуч — Кирило Островський, 3 роки тому за кермом Хаммера збив на смерть дитину на бульварі Лесі Українки. Весь цей час він сидів у СІЗО, але Печерський суд кілька днів тому не продовжив йому запобіжний захід через те, що суддя... пішла у відпустку. Тому він вийшов на свободу.

ЦПК/Facebook

Ліворуч — це суддя Крістіна Константинова, яка і не встигла продовжити Островському запобіжку. Раніше Константинова відправила під домашній арешт активістів Філімонова і Ратушного, які протестували на Банковій, а також дозволяла обшуки в Автомайдані. Константинова — доброчесний суддя, отримує 1 млн грн на рік з наших з вами податків. Влітку пані суддя отримала в подарунок квартиру в Києві вартістю в 1,5 млн грн», — заявили в ЦПК.

Ввечері, 24 липня, у Києві водій позашляховика Hummer H2 із держномером AI8888IO, на смерть збив десятирічну дівчинку на регульованому пішохідному переході. Після чого, не зупиняючись, він спробував втекти, а також зняв номерні знаки з автомобіля.

Від отриманих травм дитина померла на місці події. За гарячими слідами поліція затримала водія. Ним виявився колишній боксер, власник фірми Fit & Sweet Кирило Островський, 1995 року народження.

На засіданні суду Островський частково визнав власну провину, і заявив, що того вечора двоє дітей раптово вибігли на дорогу: перша дитина встигла проскочити, а другу він збив, при цьому їхав із "помірною" швидкістю.