UA / RU
Підтримати ZN.ua

Як змінювався контроль РФ над територіями України з 24 лютого – інфографіка

Від початку повномасштабного вторгнення окупанти спромоглися захопити приблизно п'яту частину території країни.

Росія від початку повномасштабного вторгнення в Україну захопила приблизно п'яту частину території України. Завдяки успішному контрнаступу ЗСУ, зараз під контролем РФ залишається приблизно на три тисячі кв. кілометрів менше, ніж у перші п'ять днів вторгнення.

Журналісти CNN проаналізували ексклюзивні дані американського Інституту вивчення війни (ISW) та з'ясували, скільки територій окупанти контролювали на початку вторгнення та скільки контролюють зараз.

«Перший масований тиск Росії дозволив їй захопити близько 119 тисяч квадратних кілометрів», - йдеться в матеріалі. Це майже п'ята частина загальної площі України в 603 700 кв. км, що включає раніше окуповані Крим, райони Донеччини та Луганщини.

скриншот

«За сім місяців від початку вторгнення Росія контролює приблизно на три тисячі квадратних кілометрів менше території, ніж у перші п'ять днів війни», - додається в повідомленні.

Зазначимо, за даними заступника міністра оборони України Ганни Маляр, від початку українського контрнаступу було деокуповано майже шість тисяч кв. кілометрів території.

Читайте також: «Крим звільнимо до кінця весни» — Буданов спрогнозував, коли закінчиться війна

1 жовтня українські військові звільнили від окупантів місто Лиман на Донеччині. Міноборони РФ підтвердило відступ російських військ, назвавши його «переміщенням на вигідніші рубежі».

Голова Луганської ОВА Сергій Гайдай заявив, що деокупація Лимана стане початком звільнення Луганщини. Після Лимана ЗСУ можуть розпочати наступ на Кремінну та Сватове.