UA / RU
Підтримати ZN.ua

Як живеться втікачеві Дмитруку в Лондоні: журналісти показали, де він нині мешкає

Політик із родиню, схоже, ретельно планували втечу заздалегідь.

Народний депутат-утікач Артем Дмитрук мешкає в Лондоні і геть не схоже, що втік він туди спонтанно та поспіхом. Про це йдеться у розслідуванні журналістів Bihus.Info.

Обранець мешкає у дорогому житловому комплексі в районі Баттерсі на півдні британської столиці.

При цьому, дружина Дмитрука Анастасія разом із дітьми у 2022 та 2023 роках регулярно їздила до Лондона, про що свідчать її світлини в Instagram. Щоправда, зупинялася вона в іншому районі – Бермондсі.

Тут же дружина з дітьми “засвітилися” вже в липні 2024-го – за місяць до втечі нардепа. І звідси ж Анастасія постила фотографії на початку вересня, вже після того як всі вони виїхали.

bihus.info

Але наприкінці вересня родина Дмитруків змінила локацію. І “здав” її сам Артем, запостивши в Instagram сторіз де вони гуляють з дітьми в парку Battersey, в однойменному районі. Неподалік знаходиться і спортзал, звідки Дмитрук тепер постить свої вправи зі штангою. 

bihus.info

А завдяки дружині журналістам вдалося встановити, де ж мешкає подружжя. Анастасія опублікувала світлину з прогулянки з донькою. На фото впізнали  двір нового і дорогого житлового комплексу Vista Chelsea Bridge, що якраз розташований між парком Battersea і спортзалом Дмитрука. Інші сторіз показують, як родина облаштовує свій побут в новій квартирі і навіть замовляють продукти з України. 

bihus.info

Усе це, наголошують розслідувачі, аж ніяк не схоже на квапливу втечу через нібито небезпеку для родини переслідування. 

Нагадаємо, що колишній член "Слуги народу", а нині позафракційний народний депутат Артем Дмитрук 24 серпня незаконно пішки перетнув кордон з Молдовою через пункт пропуску «Паланка», розташований у Штефан-Водському районі. Він одразу звернувся у поліцію, де попросив про захист і нібито отримав тимчасовий притулок. Проте цього ж дня вилетів із Кишинева у Рим. Попри те, що правоохоронці Молдови отримали запит від українських колег на арешт Дмитрука, вони цього не зробили, оскільки на той момент для затримання не було законних підстав, наприклад, рішення суду чи оголошеної підозри про скоєння злочину. Отож, парламентарю вдалося покинути країну.

У жовтні 2023-го Офіс генпрокурора відкрив кримінальну справу на Артема Дмитрука та народного депутата від "слуг" Олександра Куницького. Їх звинувачують у побитті чоловіка, у результаті якого потерпілий отримав травми середнього ступеня тяжкості.

ДБР оголосило Дмитрука в міжнародний розшук. Пізніше він був затриманий у Лондоні та постав перед судом, який не визнав необхідним взяти його під варту, але встановив обмеження. Подальший розгляд справи відбудеться наступного місяця.

Офіс генерального прокурора повідомив, що наразі співпрацює з міжнародними партнерами щодо видачі народного депутата для притягнення його до кримінальної відповідальності.