UA / RU
Підтримати ZN.ua

Як згенерувати COVID-сертифікат у "Дії": покрокова інструкція

Для цього слід зробити щеплення та завантажити мобільний додаток у смартфон.

Українці, які вакцинувалися проти COVID-19, або перехворіли на коронавірус, можуть отримати ковід-сертифікат у застосунку «Дія». Щоб згенерувати документ, слід завантажити «Дію» у смартфон та авторизуватися.

Як отримати сертифікат вакцинації у застосунку «Дія»

Кабінет міністрів спростив процедуру одержання COVID-сертифікатів у застосунку «Дія». Для їх отримання українцям тепер не потрібний Дія.Підпис.

Щоб згенерувати ковід-сертифікат у мобільному додатку «Дія», необхідно:

Українці, які пройшли повний курс вакцинації проти коронавірусу, можуть згенерувати у застосунку «зелений» COVID-сертифікат. Термін дії «зеленого» сертифіката вакцинації раніше складав один рік, але уряд скоротив його до дев’яти місяців.

Читайте також: У МОЗ розповіли, як вплине бустерна доза на термін дії COVID-сертифікату

Як згенерувати міжнародний COVID-сертифікат у PDF-форматі у «Дії»

Щоб отримати міжнародний COVID-сертифікат у PDF-форматі, необхідно:

Готовий файл можна завантажити на телефон або надіслати у месенджер.

Читайте також: Подорож до теплих країн: куди можуть відправитися українці з COVID-сертифікатом

Сертифікат про одужання від COVID-19: як згенерувати його у «Дії»

Українці, які перехворіли на коронавірусну інфекцію, мають встановлений лікарем діагноз та їх дані правильно внесені до Електронної системи охорони здоров’я (ЕСОЗ), можуть отримати сертифікат про одужання. Його можна згенерувати у застосунку «Дія» самостійно, повідомляє ютуб-канал «Дія».

Для цього потрібно:

Документ буде доступний у застосунку «Дія» не раніше, ніж на 15 день, з моменту, як лікар вніс діагноз до ЕСОЗ. Без встановлення діагнозу COVID-19 не можна отримати сертифікат про одужання. Термін дії сертифікату про одужання від коронавірусу становить 105 днів з моменту внесення діагнозу до ЕСОЗ.